Emésztőrendszer


Puffadás
Székletpanasz
Anyagcserezavar   

    * epepanasz
    * gyomor
    * nyombél
    * vékonybél
    * vastagbél
    * aranyér panaszok
lexikon-anatomia_1.jpg 

Emésztőrendszerünket tekinthetjük egy hosszú csőnek, aminek estenként változik az átmérője, hol vékonyabb, hol vastagabb. Az emésztés már a szájban kezdődik a nyállal való keveredéskor. Igen fontos az alapos rágás! A gyomorba érve a gyomorsav folytatja a részekre bontást. A gyomorsav nem más mint gyenge sósav: HCl. Innen kerül a patkóbélbe ahol különböző emésztőenzimek kerülnek hozzáadásra a tápláléktól függően. A hasnyál mirigynek és az epe vezetéknek közös beömlő nyílása van. A vékonybélbe már egy híg massza kerül és megkezdődik a felszívódás. Továbbjutva a vastagbél következik ahol a baktérium flóra elvégzi a végleges bontást és felszívódást, az anyag besűrűsödik mivel a folyadék is felszívódik. Az egész folyamatnak az átfutási ideje normál esetbe 6-8 óra. Ekkor mondhatjuk, hogy az emésztőrendszer jól végzi a dolgát. A vastagbélben van az immunrendszerünk 70%-a! Ha a vastagbélben működési zavarok lépnek fel sérül az immunrendszer és méreganyagok szívódnak fel amik további rendellenességeket okozhatnak. Tehát elsőrendű feladatunk az emésztőrendszer  ideális állapotban való tartása. ( Paracelsus: a halál a belekben lakozik! )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kezelés nem helyettesíti az orvosi ellátást, vizsgálatot és terápiát.

 

 

 

 

 

 

Tapasztalat 1

Ha tudsz segíteni, miért ne tennéd. Ha bíznak benned, bízzál Önmagadban.

Amire büszkék vagyunk.

Kiváló szakembereink. Kedves Ferenc! Alvászavarral jöttem kezelésre, és az öt alkalom után az éjjel tőlem 100-méterre történt gázrobbanás, amely az épület

Gyalog-H kft

Szalonunkban a legjobb szakemberekkel, munkatársakkal, kiváló csapatmunkát végzünk. HIT-BIZALOM-SZERETET-REMÉNY

Tapasztalat 2

Tudomásul kell vennünk, hogy képes az emberi szervezet regenerálódni. Ha megtaláljuk az oki panaszt,akkoe az iderendszer a többit elvégzi.